activiteiten

Kindercoaching Spelend Wijs heeft verschillende materialen ontwikkeld ter stimulering van de brede ontwikkeling van jonge kinderen. Naast het volgen van een ouder-kind cursus kun je thuis ook aan de slag met activiteiten ter stimulering van de spraak en taal, sociaal- emotioneel, motoriek, ordenen en rekenen, aandacht en concentratie en de zintuigelijke waarneming van je kind.
Elk kind heeft zijn eigen voorkeur voor een bepaald materiaal of activiteit. Als ouder kun je hier thuis mooi op inspelen. Ga lekker aan de slag met verschillende activiteiten en ontdek samen met je kind wat hun talenten en kwaliteiten zijn.

Je kun beginnen met het voorlezen van een leuk verhaal dat aansluit bij de leeftijd van je kind en dat bijvoorbeeld past bij het seizoen. Voordat je met lezen begint bekijk je welke woorden je wilt benadrukken en welke je met een gebaar wilt ondersteunen. Als aanvulling op het verhaal kun je elke dag een andere activiteit kiezen. Voorbeelden van activiteiten waaruit je kunt kiezen zijn liedjes en vertelspelletjes, bewegingsspelletjes, constructief spel met verschillende materialen, of activiteiten uit de dagelijkse routines zoals aan- en uitkleden, samen eten, opruimen.

Hieronder vind je GRATIS leuke activiteiten, liedjes en filmpjes die aansluiten bij de modulen Kindergebaren Spelend Wijs©. Kinderen leren spelenderwijs hun eigen talenten en kwaliteiten ontdekken, met elkaar te communiceren en samen te spelen. Wil jij samen met je kind de wereld ontdekken? Klik op een van de thema’s voor leuke en leerzame activiteiten.

lente icon zomer icon herfst winter