cursus BG 425 x 283Voor ouders en baby’s

Bestemd voor ouders met baby’s vanaf 6 maanden
Tijd: 20:00 – 22:00 uur en 10:00 – 11:30 uur
Dag: in overleg
Kosten: €90,00

                                        Locatie: Amstelveen
                                        Trainer: Indra de Bree – van der Meer

De Babygebaren cursus voor ouders geeft een diepgaande kijk op het Babygebaren-programma. Je krijgt als ouders en opvoeders waardevolle technieken om de communicatie- en taalontwikkeling bij je kind te stimuleren. Het laat je zien hoe je een gebaar aanleert bij je kind en geeft inzicht in verschillende manieren waarop je dit kunt doen. Je zult functionele gebaren leren; effectieve manieren om gebarentaal te gebruiken in het dagelijks leven, alsmede activiteiten die op een creatieve manier de taalontwikkeling stimuleren. Na de eerste les heb je ongeveer vijftig gebaren geleerd! Bij de cursus is een exemplaar van het boekje ‘Babygebaren, de eerste woordjes’, inbegrepen. Deze ontvang je op de eerste bijeenkomst.

De Babygebaren cursus voor ouders bestaat uit drie lessen waarin we steeds een stapje verder gaan. Na de basis van Babygebaren die in de eerste les aan de orde komt, kun je in de tweede en derde les je vragen stellen, ervaringen delen met andere ouders en natuurlijk nieuwe gebaren leren. Op deze manier wordt er nog meer perspectief gegeven aan de methode Babygebaren.

Idealiter komen beide ouders naar de cursus; als dit niet lukt kan iemand die regelmatig oppast bij het gezin, of bijvoorbeeld een opa of oma die het leuk vindt om ook met Babygebaren te gaan werken, meekomen in plaats van een ouder. Eén van de 3 lessen wordt in de ochtend gepland. Voor deze les zou het leuk zijn als je je baby mee kan brengen. De andere twee lessen worden in de avond gepland. Aanwezigheid van je baby is overigens niet noodzakelijk voor de cursus.

Voor meer informatie of aanmelden voor een cursus klik hier

bron: Gebarenstem