Onze jongste dochter was nog geen 3 maanden toen we bericht kregen dat we het BoekStartkoffertje konden ophalen bij onze bibliotheek. Nu al… voor mijn gevoel was ze nog maar net komen kijken. We kwamen wel al regelmatig in de bibliotheek tijdens het Mama-café maar dan lieten we de boekjes weer achter als we naar huis gingen. Een goed moment om weer wat actiever te worden met lenen. Onze oudste dochter is al weer 3 jaar. Toen zij 3 maanden was, was BoekStart nog niet actief in Amstelveen, maar dat betekende niet dat we geen boekjes met haar lazen toen ze nog zo klein was. Ze heeft inmiddels een mooie verzameling van Fien en Milo, Nijntje, het leuke voorleesboek Jan en Noortje en Liselotje op het potje.

Met 4 maanden was ze al gek op het kleine dierenboekje van Nijntje. Ik had nooit gedacht dat baby’s al zo jong zo aandachtig een boekje konden bekijken. Onze jongste dochter is vrolijk begonnen met haar Knisperboekjes uit het BoekStart koffertje en we lenen nu ook voor onze oudste regelmatig boekjes. Even wennen dat je het boek ook weer moet terug brengen, maar daarvoor in de plaats krijg je ook weer nieuwe boeken mee naar huis.

Naast het ontdekken van het boekje en het bekijken van de plaatjes maken wij ook gebaren er bij. Op die manier kan je kindje jou vertellen wat het allemaal ziet in het boek. Zo grappig om te merken welke plaatjes je kindje leuk vindt!

Voorlezen met gebaren?, zie ik je denken. Bekijk maar eens het filmpje dan kun je zien hoe het werkt. http://youtu.be/7cq4-Bskdmk

Delen
Facebooktwitterpinterestlinkedin