Nederlandse moeders voelen zich wekelijks één of meerdere keren onzeker. Dit blijkt uit een nieuw onderzoek onder meer dan 1.100 Nederlandse moeders. De helft van de werkende moeders voelt zich schuldig omdat ze soms weinig tijd heeft voor haar kinderen. Bron: nu.nl

Tip: plan elke week wat leuks met je kindje en houd het simpel! 
Koekjes bakken, samen de plantjes water geven of lekker met blote voeten schilderen…

 Kinderen willen graag groot zijn en bij de ‘grote-mensen-wereld’ horen. Ze leren veel als ze met ‘echte’ zaken bezig zijn die interessant zijn en uitnodigen om te experimenteren en te ontdekken. Er zijn vele leuke en leerzame activiteiten die je samen met je kindje kan doen.
Heb je zelf niet zoveel inspiratie geef je dan op voor de 6 wekelijkse cursus Kindergebaren Spelend Wijs© en ga samen met je kindje op ontdekkingsreis! Spelenderwijs worden verschillende ontwikkelingsgebieden gestimuleerd, door middel van verhaaltjes, spelletjes, liedjes en gebarentaal.
“Gebarentaal?”, hoor ik je denken. Ja, je hoort steeds vaker dat gebarentaal wordt ingezet ter stimulering van de ontwikkeling van kinderen. Zelfs het middelbaar onderwijs maakt gebruik van deze innovatieve didactiek. Kinderen leren een nieuwe taal veel sneller als taal ondersteunt wordt door gebaren.
Het aanleren van gebaren ter ondersteuning van de taal is ook erg interessant voor jongetjes. Zij zijn van naturel wat minder snel in de taalontwikkeling. Maar wist je dat het maken van bewegingen en het aanleren van gebaren bij jongen en meisjes even snel gaat? Dat komt omdat gebaren leren en maken aangestuurd wordt door de rechterkant van de hersenen en de taalontwikkeling door de linker kant.

Willen jullie mee doen met de eerst volgende cursus Kindergebaren Spelend Wijs© of werk je met jonge kinderen en lijkt het je leuk als ik bij jullie langs kom voor een leuke workshop? Kijk in onze agenda of klik hier.

 

Delen
Facebooktwitterpinterestlinkedin