Kinderen willen graag groot zijn, net als wij. Ze leren, door de karweitjes van papa en mama na te bootsen, hoe de echte wereld in elkaar zit. Samen brood of koekjes bakken, poppenkleertjes wassen, ze laten vegen of plantjes verzorgen.
Door aan te sluiten bij wat je kind zelfstandig kan en te helpen bij wat het nog moeilijk vindt, doet je kind nieuwe kennis en vaardigheden op. Ze leren niet alleen van volwassenen maar ook door samen met leeftijdsgenootjes activiteiten te ondernemen.
Kinderen zijn leergierig en worden graag uitgedaagd om nieuwe dingen te leren. Niet alleen op mentaal vlak, maar zeker ook fysiek en emotioneel. Zo helpt het stimuleren van de motoriek bij jonge kinderen het brein te ontwikkelen. Aandacht en concentratie vormen de basis van de cognitieve ontwikkeling. Vaak kunnen kinderen zich prima concentreren op dingen die ze leuk vinden of zelf kiezen, maar de aandacht die nodig is om zich gericht te concentreren op een werkje in de klas is beperkt en erg afhankelijk van de leeftijd. Wil je de concentratie van je kind verbeteren kies dan spelletjes zoals Memory, puzzelen, tekenen, met Duplo spelen of blokken stapelen. Als je ziet dat ze afhaken, wees niet te fanatiek en ga dan niet te lang door. Ontspannen en lekker buitenspelen is minstens zo belangrijk voor de ontwikkeling van je kind!
Er zijn vele leuke en leerzame activiteiten die je samen met je kind kan ondernemen. Maar houd het vooral simpel en geef je kind de ruimte om met verschillende materialen te experimenteren.
Ben je benieuwd naar meer tips en activiteiten die de ontwikkeling van je kind stimuleren? Tijdens een nieuwe ouder-kind cursus van Kindercoaching Spelend Wijs leer je samen met je kind hun talenten en kwaliteiten ontdekken. Spelenderwijs leren ze initiatief te nemen, met elkaar te communiceren en samen te werken.
Geef je nu op voor een GRATIS proefles!

Delen
Facebooktwitterpinterestlinkedin