Wat zijn ze lief als ze slapen… maar helaas kent elke ouder het maar al te goed, soms heeft je kind er echt geen zin in!
Kinderen hebben slaap nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen, te groeien en overdag voldoende energie te hebben. Veel kinderen hebben een periode dat ze niet goed slapen. Meestal gaat dat vanzelf weer over. Slaapt je kind slecht? Dan kun je daar veel last van hebben. Het heeft invloed op jullie gezin en zorgt vaak voor stress.

Laatst werd onze dochter van 18 maanden midden in de nacht wakker. Ze lag heel zielig in haar bedje te snikken en was niet van plan weer zelf in slaap te vallen. Na even samen knuffelen stopte ik haar weer lekker in en wilde de kamer uitlopen. Maar opeens begon ze heel duidelijk het gebaar voor “muziek” te maken. Als we haar naar bed brengen zetten we een slaapmuziekje aan. Maar dat doen we normaal gesproken niet midden in de nacht. “Wil je dat ik je muziekje aan zet?, vroeg ik”. Ze begon blij te glimlachen. Ik zette het muziekje aan en kon weer rustig verder slapen!

Zoals in het voorbeeld hebt kunnen lezen kan je kind met een gebaar duidelijk maken wat er aan de hand is. Waarom je kind wakker is geworden, of waarom je kind niet naar bed wil. Zou ik haar muziekje niet aangezet hebben, dan had ik nog een paar keer mijn bed uit gekund om haar te troosten. Slaapproblemen, los het op met babygebaren!

Delen
Facebooktwitterpinterestlinkedin