Vertelplaten €25,00


Op het potje konijnVoorlezen aan een groep kinderen wordt nu nog leuker met de vertelplaten van de leukste Anna titels van Kathleen Amant. Anna wil dat Konijn op het potje gaat. Maar dat lukt niet zo goed. Het potje blijft leeg. Anna weet al heel goed hoe het moet. Ze zal het Konijn eens laten zien … Dé handleiding om op het potje te leren gaan! Klein wit visje is boos. Inktvis heeft zijn toren van stenen omgegooid.

Bravo, klein wit visjeEn Klein wit visje is ook verdrietig, want zijn lievelingssteen is gebroken. Gelukkig komen Zeepaardje en Schildpad hem troosten en helpen. Klein wit visje is verlegen en blij, en daarna ook nog eens bang, opgelucht, opgewonden én trots.

 

Rikki en de tuin van opaRikki gaat met mama en papa op bezoek bij oma en opa. Als ze daar aankomen, loopt Rikki meteen door naar zijn favoriete plekje: de groentetuin. Wat is het er mooi! Vandaag leert opa hem weer van alles. Eerst spitten ze samen een stukje grond om, dan mag Rikki spinazie zaaien en komt hij te weten waar de zaadjes vandaan komen.

Anna en haar lieve mamaAnna heeft de liefste mama van de hele wereld. Als mama en Anna een dagje alleen zijn, doen ze leuke dingen samen. Ze fietsen gezellig naar de winkel, bakken een heerlijke taart en doen de was. Maar hé, Konijn is in de wasmachine gekropen! Anna is een beetje sip, Konijn ziet er gek uit nu … Gelukkig vrolijkt mama Anna weer op, zoals alleen zij dat kan!

De wiebelbillenboogieAls mama even weg moet, zorgt papa voor de kinderen zoals alleen hij dat kan. Binnen de kortste keren wordt het een vrolijke bende. Alles kan en alles mag. Wat zou mama daarvan vinden?

 

 

Piep, het is PasenVer weg in het bos staat een huisje. Daar woont de paashaas, tussen het groen. Als het na de lange winter bijna Pasen is, wordt het voor hem een drukke tijd. Eenvoudig paasverhaal met vrolijke prenten.

 

Als Ophelia, het nijlpaard, op een mooie ochtend ontwaakt, hoort zij vanuit de verte haar vriend Joppe roepen dat hij erge last heeft van vlinders in zijn buik. Ophelia rent als de bliksem naar hem toe met haar EHBO-tas om hem te genezen.

 

Benjamin en zijn knuffel Raf zijn onafscheidelijk. Maar op een dag is Raf nergens meer te vinden. Gelukkig ligt er de volgende dag een kaart in de bus. Van Raf! Hij is gevonden en maakt een reis door Afrika. De dagen daarna komen er nog meer kaarten, waarop Raf vertelt over zijn avonturen bij de olifanten, de apen en de giraffen.

Bang Mannetje is bang voor van alles. Hij maakt een afspraak met de toverboom. De boom waarschuwt hem wel voor de woeste wezens die hij op zijn weg zal tegenkomen – maar daarvoor hoeft hij niet bang te zijn, ze zijn namelijk niet gevaarlijk.

 

SinterklaasjeWat goed dat Sinterklaas bestaat! Een cadeautje van mama en papa is leuk, maar een pakje van de sint is veel spannender. Het is bijna Kerstmis, maar bij Rikki thuis staat nog altijd geen kerstboom.

 

Rikki wil een kerstboomPapa heeft het veel te druk om er een te halen. Maar vandaag moeten ze gewoon samen naar de kerstbomenmarkt, vindt Rikki. Papa heeft er eerst niet veel zin in, maar dankzij Rikki’s enthousiasme ontdooit hij algauw helemaal.

 

Bovenstaande vertelplaten kosten 25,00 (excl. verz.kosten) en zijn hier te bestellen. Zit het boek dat je zoek er niet tussen en ben je een beetje creatief met Photoshop? Dan kun je ook zelf aan de slag met het maken van vertelplaten. Kijk hier voor een voorbeeld.