Vanaf volgend jaar kun je bij KSW ook YOGA volgen samen met je baby of peuter!

Yoga, je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. Wist je dat je met je pasgeboren baby al yoga kunt doen? Baby-yoga is een heerlijk speelse en gezonde manier om contact te maken. Je beweegt samen met je kindje in combinatie met aanraking, spel en ontspanning. Zo leren baby’s op een positieve manier met stress om te gaan en tot rust te komen. Want ja, zelfs de allerkleinsten hebben soms al stress. En hun ouders! Ook zij kunnen ontspannen tijdens een sessie baby-yoga en genieten van het contact en het plezier van samen spelen.

Baby-yoga is niet alleen leuk, het is ook bewezen goed voor baby’s: ze raken minder snel gespannen en geïrriteerd, yoga draagt bij aan de ontwikkeling van de spijsvertering, de hersenen en het zenuwstelsel, het stimuleert de bloedsomloop, versterkt de spieren en maakt soepel.
En minstens zo belangrijk: het versterkt jullie band, bevordert de communicatie en je baby wordt nóg blijer en opener.

Yoga met je baby betekent samen bewegen, spelen, rekken en ontspannen, waarbij ouder en kind zich op elkaar concentreren.
Baby- en peuter Yoga versterkt de onderlinge band tussen ouder en kind en spelenderwijs leert je kindje vertrouwd te worden met zijn eigen lijfje.
Aan bod komen yogaspelletjes, schommel, klim- en klauterspelletjes, babymassage en ontspanning. Door de combinatie van de verschillende onderdelen worden de zintuigen van de het kind gestimuleerd en het lichaamsbesef vergroot.

 

Delen
Facebooktwitterpinterestlinkedin